top of page

17 daagse opleiding tot
Systemisch Coach

Diepgaand Systemisch Leren

Diepgaand Systemisch Leren

CRKBO_Docent.jpg

Niemand staat alleen. We maken allemaal op de een of andere manier deel uit van een groep of een systeem. Bij je geboorte is dat vaak je gezin of familie. Later de school, vrienden of sportclubs. En weer wat later je werkomgeving, organisaties, relaties, de maatschappij etc., en omdat je er deel van uit maakt zijn al die systemen van invloed op je doen of denken.

 

Wanneer jij leert om mensen inzicht te geven in deze systemen waar zij onderdeel van uitmaken, leer je ze blokkerende en saboterende mechanismen in hun leven herkennen en transformeren. Tijdens deze 17-daagse opleiding leer je alle ins- en outs om mensen te begeleiden naar een vrijer en makkelijker leven.

Onze unieke positie

De 17-daagse opleiding tot Systemisch Coach is uniek omdat deze een uitgebreide, diepgaande en praktijkgerichte benadering van systemisch werk biedt. Deze intensieve en praktijkgerichte opleiding is ontworpen om jou als coach de diepgaande kennis en vaardigheden te geven die je nodig hebt om effectief te werken binnen de systemische coaching.

 

Een team van ervaren mensen biedt jou intensieve persoonlijke begeleiding. Response is een bekend instituut in het veld van professionele training, wat betekent dat je een hoogwaardig en gerespecteerd certificaat krijgt na afronding. Je maakt direct onderdeel uit van een netwerk van gelijkgestemde professionals die je helpen je carrière als systemisch coach/familieopsteller op te bouwen. Tot slot ontvang je de juiste training om niet alleen de technieken te leren, maar ook om je te helpen ze op een dieper niveau te begrijpen en in de praktijk te brengen.

Wat leer je tijdens de opleiding? 

Systemisch waarnemen en innerlijke processen begeleiden

Je leert hoe opstellingen verlopen, op welke aspecten je tijdens de opstelling moet letten, hoe jij jezelf tegenkomt in je waarnemingen en leer je de eerste stappen in het begeleiden van opstellingen

 

 • Systemisch waarnemen

 • Onderscheid tussen waarneming en interpretatie van de waarneming

 • Verloop van een opstelling

 • Systeemdynamieken: theorie, demonstratie en oefenen

 • Waarnemen van het effect van een interventie in de opstelling

 • Systeemdruk verhogen of verlagen

 • Het verhelderen van innerlijke keuzes tijdens het begeleiden van de eerste stappen in een opstelling.

Opzet en verloop van opstellingen

Je leert hoe je een opstelling start met de juiste vraag en hoe je het verdere verloop van de opstelling effectief begeleidt. 

 

De kracht in de vraag

Het inleidend interview komt uitgebreid aan bod: Hoe kom je tot een vraag die de basis vormt voor een opstelling? Hoe zorg je ervoor dat je niet verstrikt raakt? Hoe creëer je een setting waarin de vraag van de cliënt zich kan ontvouwen?

 

Beeld van de opstelling

Welk beeld spreekt uit de beginopstelling en welke aanwijzingen geeft dat voor een waarheid die naar voren wil komen? Welke routes zijn er door een opstelling om die waarheid boven tafel te krijgen?

 Waarom zou je een Systemisch Coach opleiding volgen?

 Tijdens deze opleiding staat jouw ervaring centraal. Je krijgt persoonlijke begeleiding van een zeer ervaren systemisch werktrainer en een grondig curriculum dat zowel theorie als praktijk omvat. De opleiding is uniek in zijn structuur en zo ingericht dat je het geleerde materiaal grondig verwerkt, eigen maakt en integreert voordat je verdergaat.

 

Je ervan droomt om een eigen praktijk als Systemisch Coach op te richten

Je reeds actief bent als Systemisch Coach maar je vaardigheden en kennis nog verder wilt uitbreiden

 • Succesvol familieopstellingen te leiden

 • Je sterk geïnteresseerd bent in de therapeutische toepassingen van systemisch werk

 • Je al werkt als Systemisch Coach, maar een erkend diploma wilt behalen in dit vakgebied

 • Je Systemisch Coach bent en op de hoogte wilt blijven van de laatste ontwikkelingen en inzichten in de therapeutische toepassingen van systemisch werk

Resultaten na de opleiding

 • Je bent als trainer in staat om groepsprocessen te doorgronden en te veranderen waardoor flow terugkomt in de groep;

 • Je bent als manager in staat om te zien waarom een team niet functioneert en op welke manier je een team weer topprestaties kunt laten leveren;

 • Je bent als coach in staat om familiepatronen bloot te leggen die de oorsprong zijn van het probleem van je cliënt;

 • Je snapt beter hoe mensen in een groep de verbinding met elkaar aangaan en hoe je dit proces kunt stimuleren.

 • Systemisch leg je de oorzaak snel bloot zodat het systeem meer rust ervaart en gebruik kan maken van de natuurlijke flow van het familiesysteem;

 • Als onderwijzer begrijp je beter het belang van een goede balans in de thuissituatie en hoe kinderen/studenten leren in groepsverband en hoe je hun leerproces bevordert.

 • 17-daagse opleiding Systemisch Coachen / Familieopsteller

📌 Start 3 okt 2024 

       9.30-17.00 uur

📍    Roermond

€ 3150,- 

Contact

Response Instituut Limburg

Adres: Zuidhoven 11

Postcode / Plaats: 6042 PB Roermond

Telefoon: 0475-211286

bottom of page