top of page

ERVARINGEN

"Wilbert heeft het talent en de vaardigheid om precies aan te voelen wat wel of niet nodig is. Met zijn vriendelijke en kalme begeleiding geeft hij je alle ruimte .

 

Zijn coaching helpt je inzicht te krijgen vanuit energie waarbij ‘dingen’ aan de orde kunnen komen die je van te voren niet bedacht had echter later wel herkend.

Je hoeft niks mee te nemen en amper te praten en er gewoon te zijn.

 

Energie gaat voorbij de woorden en maakt het verschil in het systematisch coachen zoals Wilbert dat vormgeeft.

 

Heel boeiend en bijzonder als sleutel op weg naar persoonlijke ontwikkeling."

 

- Marij

"Afgelopen zaterdag een familieopstellingen dag gevolg bij Wilbert Rutten. 
Allereerst wat een fijne begeleiding verzorgt Wilbert; Vanuit zijn gevoel, eerlijk, puur en met de juiste kennis en houding. Mocht je er interesse hebben in het volgen van een familieopstelling, ben je bij Wilbert aan het juiste adres. Zijn persoonlijke, warme betrokkenheid geeft je het gevoel helemaal welkom te zijn.

 

Lindy en ik waren er samen heen gegaan. Samen en toch apart. We hadden geen vraagstukken over onze relatie, maar beide individuele patronen waar we tegenaan liepen in het dagelijks leven. Ikzelf bemerkte de laatste tijd een onprettig gevoel. Dat gevoel uitte zich met name bij mannen die in mijn ogen meer bereikt hebben in het leven. Hierdoor komt mijn afwijzende stem met verschillende berichten; 'Je kunt de discipline niet opbrengen om het te doen' 'Je kunt het toch allemaal niet' 'Zij zijn beter' etc. etc.
 

Vanuit de vraag, hoe leer ik hiermee om te gaan, kreeg ik de volgende boodschap uit de familieopstelling te zien; 'Je hoeft niets meer te zijn dan jezelf'
 

Het uitleggen van de familieopstelling is niet te doen. Mocht je geïnteresseerd zijn, zou ik zeggen, ga het doen! Wat ik toen en ook nu bemerk is de ruimte die in mezelf ontstaat als ik dit tegen mezelf zeg en mag voelen. Ik ben mezelf vaak onbewust (en nu dus meer bewust) aan het vergelijken met andere mannen. Dit zorgt voor mij bovenstaande reactie van het brein. Nu voel ik steeds meer dat dit niet hoeft; Ieder persoon en dus ook iedere man, loopt zijn eigen pad, heeft zijn eigen doelen en volgt zijn eigen behoeftes. Daarin is geen competitie, ieder persoon is uniek. Deze bewustwording op zowel mentaal als gevoelsniveau is echt fijn, geeft ruimte en zorgt voor de stroming van liefde in mijzelf. Zowel voor mezelf als voor de wereld om me heen." 

- Koen

"Ik ervaar jou als krachtig, zacht, betrokken, nieuwsgierig en zeer kundig en oprecht in je rol als begeleider.

De ruimte die je geeft in het laten zijn van mijn emoties en gevoelens, hebben gemaakt dat ik me gezien voelde en mijn pijn mocht helen.

Ik heb je begeleiding ook als gelijkwaardig met mij (en de andere) deelnemers ervaren. Wat me opvalt is dat je vanuit een natuurlijke manier van zijn jezelf bent."

 

- Saya

Ik heb gaandeweg heel erg geleerd op mezelf te leven, vanuit liefde voor mezelf te leven, weinig te verwachten en nodig te hebben van anderen, en dat ontvangen stuk (in de breedste zin van het woord) is dus iets waar ik heel erg moeite mee heb gekregen. Iets wat ik wel wist, maar wat in de opstelling gelinkt werd aan het onderwerp wat ik opstelde. En zo kreeg ik weer een aantal waardevolle inzichten om verder mee aan de slag te gaan..

 

Kortom: ik kan een opstelling in een een-op-een setting met een coach zeker aanrader. Ik heb mijn opstelling gedaan bij Wilbert Rutten, hij is coach en systemisch begeleider. Mocht Venlo een beetje uit de richting zijn voor je dan kun je online vast ook wel iemand vinden als je zoekt op systemisch werk of systemisch begeleider.

- Willemijn (deel van blog) www.liefvoorjeleif.nl  

Na me, na een behoorlijke crisis in mijn leven weer te hebben teruggevochten, ben ik overgestapt naar een baan die beter bij me past. Door oude patronen los te laten en ruimte te maken voor nieuwe ervaringen ben ik een stuk relaxter geworden….

Ik voelde me echter nog steeds niet helemaal op mijn gemak in de rollen als man, die ik, vanuit wenselijk gedrag vanuit de maatschappij op me voelde drukken.   In mijn hele proces ben ik ondersteund door een hele goede vriendin, die mij ook coachte en waarbij ik ook geleide meditaties doe. Zij attendeerde me op “Mannenwerk” bij Wilbert!
 

De mannelijke kracht, waar ik naar op zoek was, was niet die, die door de samenleving is opgedrongen, maar een die van mezelf zou zijn.Ik kwam in gesprek met Wilbert en , dat hij me zou kunnen helpen bij mijn zoektocht. Het is een enorm waardevol contact geworden…Ik kan aan Wilbert vrij uiten waar ik in vast loop in de invulling van eigen mannelijke rol. Vrijwel onmiddellijk weet hij de vinger op de juist (gevoelige) snaar te leggen en spiegelt me in de patronen waarin ik steeds verval.

Het is ongelooflijk hoe Wilbert (aan)voelt waar de schoen knelt… hij weet met oefeningen en gesprekken me te laten ervaren, hoe ik oude patronen los kan laten om plaats te maken voor meer eigen gedrag.

Door het contact met Wilbert heb ik gezien, dat het OK is om als man gevoelig te zijn en niet steeds met andere mannen in competitie hoef te gaan. Ook met mannen onderling is het bevrijdend om te ervaren, contact met hen te kunnen maken op gevoelsniveau.

Wil je ook op een andere manier invulling geven aan je man-zijn? Neem contact op met Wilbert!!!

- Twam Hafmans

Het waren mooie avonden met mannen onder elkaar waarin we in gesprek, ademhaling, beweging, emotie en energie onderzocht hebben hoe we in onze mannenkracht stonden. Ik heb mogen ervaren hoe krachtig deze energie is en hoe ik ook in het dagelijks leven hier meer op mag vertrouwen, zodat er meer balans ontstaat tussen verstand en gevoel.

 

Roger

Bij Wilbert heb ik allereerst de ademhalingervaring workshop gedaan. Wilbert leid en begeleid jou door een 1 uur durende ademhalings sessie. Het was een hele mooie en bijzondere ervaring.

 

De cursus mannenwerk bij Wilbert is een mooie ervaring van groepswerk van mannen met als resultaat inspirerende en bijzondere ervaringen en inzichten.

 

Met behulp van Systemisch werk helpt Wilbert mij inzichten te verschaffen en snel tot de kern te komen
 

- Geert 

Je hele leven blijft een ontwikkelingsproces! Soms heb je iemand nodig die je hierbij kan helpen.  Mannenwerk heeft hier in positieve zin aan bijgedragen.

Onder deskundige leiding, en actieve trainingen, werden mij instrumenten meegegeven die ik in het dagelijkse leven toe kan passen. Ook het sparren met andere mannen tijdens deze bijeenkomsten, hebben bijgedragen aan mijn verdere ontwikkeling! 

 
- Rob 

Nogmaals bedankt voor de mooie en inspirerende avonden. Ik wilde nog even terugkoppeling aan je geven.

 

Wat het mij heeft opgeleverd:

  • Nieuwe dingen ervaren (zoals ademhaling/opstellingswerk)

  • Inzicht / bewustwording (De rol, de uitdagingen die dit met zich mee brengt en de constatering dat bijna iedereen hiermee worstelt)

  • Compassie (door het inzicht hierboven voel ik meer begrip en compassie voor anderen)

  • Ik vond het waardevol om dit alles met anderen te delen

- Joris

bottom of page