top of page
Familieopstellingen | Systemisch werk | Systemisch coach | Wilbert Rutten | Venlo
Individueel consult

CONSULT & WORKSHOPS 

INDIVIDUEEL CONSULT

In je leven ontwikkel je bepaalde gedachten en patronen, ze geven je een identiteit en eigenheid. Ze zijn dienend voor je eigen ontwikkeling en helpen om je doelen te bereiken en je als mens neer te zetten in de wereld. Op een gegeven moment zijn sommige patronen echter niet meer nodig en gaan ze je juist tegen werken. Kost het leven, je werk, je gezin of je relatie je meer dan dat het je oplevert? Dan ben je hoogstwaarschijnlijk uit verbinding met de natuurlijke stroom van het leven. Het leven dat zijn oorsprong heeft bij je ouders. Een individueel consult geeft inzicht in je gedachten en patronen en in je familiesysteem, om te zien wat er nodig is om weer van die natuurlijke flow gebruik te kunnen maken.

RELATIE CONSULT 

Soms loopt het binnen een relatie niet zoals je graag zou willen. Liggen de verwachtingen anders en voelt het alsof je met je rug tegen de muur staat? Is er sprake van onbegrip, frustratie en een gevoel van machteloosheid? Weet je even niet meer hoe nu verder te gaan? Als je beiden het gevoel hebt dat je uit verbinding bent, dat je in een visuele cirkel terecht bent gekomen en dat praten niet meer helpt, dan kun je overwegen om je relatie eens vanuit een andere invalshoek te gaan benaderen. Vanuit een systemisch perspectief zie je hoe jij je verhoudt tot de ander, tot bepaalde thema’s en tot situaties binnen jullie relatie.

FAMILIEOPSTELLING

Ouders en grootouders hebben patronen doorgegeven die nu nog van invloed kunnen zijn op jouw gedrag en overtuigingen. Jouw plek innemen in het systeem is van wezenlijk belang om verder te kunnen. Wanneer er een onbalans is ontstaan binnen het familiesysteem kan dat voor onrust zorgen. Door middel van een opstelling maken we deze onbalans zichtbaar. Een familieopstelling is er vooral op gericht om een opgelopen of overgenomen jeugdtrauma of emotionele pijn te helen en om inzicht te krijgen in hoe jij je verhoudt tot bepaalde personen, thema’s en situaties.

ZAKELIJK CONSULT

Systemisch coachen is een snelle en effectieve manier om inzicht te krijgen in de 'onderstroom' van problemen. De methode kan worden ingezet om inzicht te geven in de dynamiek binnen een bedrijf of team. Systemisch coachen kan ook helpen om snel door te dringen tot de kern van de hulpvraag van leidinggevenden of ondernemers met bijvoorbeeld burn-outklachten

MANNENWERK

Mannenwerk is een werkvorm waarbij mannen elkaar ontmoeten. Waar met respect, door middel van proceswerk, thema's worden besproken. Mannenwerk gaat om verbinding en het lef hebben om voorbij de schaamte te gaan; om datgene wat er speelt recht in de ogen te kijken.

 

Heeft dit jouw interesse gewekt? Dan ben je van harte uitgenodigd op een familieopstellingsdag voor en met mannen.

ADEM-ERVARINGEN

Ademhalingsoefeningen zetten jouw verandering kracht bij. Door te werken met deze levensenergie leer ik je een krachtige transformatietechniek. Deze verbonden ademhaling heeft een enorme impact op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau en laat de levensenergie stromen.

 

Hiermee creëer je meer balans, vitaliteit en bewustwording in je dagelijks leven. Wil je eens de kracht van je eigen ademhaling ervaren? Je bent van harte welkom op een ademervaring-workshop.

In je leven ontwikkel je bepaalde gedachten en patronen, ze geven je een identiteit en eigenheid. Ze zijn dienend voor je eigen ontwikkeling en helpen om je doelen te bereiken en je als mens neer te zetten in de wereld. Op een gegeven moment zijn sommige patronen echter niet meer nodig en gaan ze je juist tegenwerken. Kost het leven, je werk, je gezin of je relatie je meer dan dat het je oplevert? Dan ben je hoogstwaarschijnlijk uit verbinding met de natuurlijke stroom van het leven. Het leven dat zijn oorsprong heeft bij je ouders. 

 

Wil je eens vanuit een ander perspectief naar je hulpvraag kijken? Zonder oordelen en aannames zien wat er is? Begrijpen welke gevoelens en welke gedachten bepalen hoe jij handelt? Ontdekken of deze gevoelens en gedachten helpend of juist belemmerend zijn voor jou? Dat kan!

 

Werkwijze:

 

Een individueel consult geeft inzicht in je gedachten en patronen en in je familiesysteem, om te zien wat er nodig is om weer van die natuurlijke flow gebruik te kunnen maken. We onderzoeken samen de patronen die jij hebt ontwikkeld en kijken waar ze vandaan komen. Soms ligt de oorzaak in jouw eigen leven, maar soms zijn de patronen zo hardnekkig dat we verder teruggaan in jouw familiesysteem.

 

De kosten voor een individueel consult bedragen € 95,- 

Naast een individueel consult biedt ik ook een traject op maat aan. 

Binnen een gezonde relatie is het een kwestie van geven en nemen en is er respect voor elkaar. Wanneer het echter niet loopt zoals je graag zou willen, de verwachtingen anders liggen of wanneer er sprake is van onbegrip en frustratie, spelen oude patronen meestal een rol; patronen die je ooit hebt ingezet uit zelfbescherming. Vaak zijn deze patronen te herleiden uit je gezin van herkomst.

 

Omdat je partner uit een ander systeem (gezin) komt, hebben jullie op sommige vlakken of in bepaalde situaties een andere benadering. We reageren dan vaak vanuit ons eigen perspectief, waardoor er binnen een relatie spanningen kunnen ontstaan en het lastig is te achterhalen waardoor dit komt. Systemisch gezien kunnen we allerlei lasten met ons meedragen die we onbewust op onze eigen partner projecteren. Deze projecties zorgen voor de nodige onrust en maken een liefdevolle communicatie onmogelijk. Uiteraard zorgt ook een gevoel van onveiligheid of wantrouwen voor een hele andere dynamiek binnen een relatie.

 

Wanneer je beiden het gevoel hebt dat je uit verbinding bent, dat je in een visuele cirkel terecht bent gekomen en dat praten niet meer helpt, dan kun je overwegen om je relatie eens vanuit een andere invalshoek te gaan benaderen. Vanuit een systemisch perspectief zie je hoe jij je verhoudt tot de ander, tot bepaalde thema’s en tot situaties binnen jullie relatie.

 

Werkwijze:

 

We beginnen met een driegesprek waarbij de relatie en jullie hulpvraag in beeld worden gebracht door middel van een opstelling. Daarna kunnen jullie ervoor kiezen om ieder afzonderlijk aan je eigen thema's te gaan werken, om zo uiteindelijk weer vanuit je eigen kracht en met nieuwe inzichten de relatie aan te gaan.

 

De kosten voor een relatieconsult bedragen € 145,- 

Ouders en grootouders hebben patronen doorgegeven die nu nog van invloed kunnen zijn op jouw gedrag en overtuigingen. Jouw plek innemen in het systeem is van wezenlijk belang om verder te kunnen. Wanneer er een onbalans is ontstaan binnen het familiesysteem kan dat voor onrust zorgen. Door middel van een opstelling maken we deze onbalans zichtbaar. Een familieopstelling is er vooral op gericht om een opgelopen of overgenomen jeugdtrauma of emotionele pijn te helen en om inzicht te krijgen in hoe jij je verhoudt tot bepaalde personen, thema’s en situaties.

 

Veel van de onderstaande problemen vinden hun oorzaak in het familiesysteem:

 • Je relatie is niet stabiel

 • Er zijn conflicten op je werk of je haalt er geen voldoening uit

 • Je werk kost je meer energie dan het oplevert

 • Het contact met je familie is verbroken of er zijn voortdurend conflicten

 • Je maakt je veel zorgen over je eigen kinderen en hun gedrag

 • Je voelt je niet begrepen of buitengesloten

 • Er is sprake van een angst of verslaving

 • Je hebt een kort lontje

 • Je hebt weinig zelfvertrouwen

 • Je krijgt geen grip op bepaalde situaties

 • Er zijn (familie)geheimen of zaken waarover niet gesproken wordt

 • Je erkent niet waar je vandaan komt (familie)

 • Je sluit iemand buiten (ouders, broers, zussen, et cetera)

 • Je worstelt met een groot verantwoordelijkheidsgevoel

 • Je wil het altijd goed doen voor de ander

 

Wie of wat horen er allemaal bij het systeem?

Je gezin van herkomst (vader, moeder, broers en zussen). Je gehele familie en alle generatie (opa’s, oma’s, ooms, tantes, neven en nichten). Overleden, geaborteerde of verzwegen kinderen. Halfbroers- en zussen van alle generaties. Vorige partners en (voor-)ouders. Daders (geweld, intimidatie) en slachtoffers (misbruik, oorlog). Verlies of pech bij een ander waar je zelf beter van bent geworden. Land van herkomst. Geheimen waar niet over gesproken mag worden (verzwegen kinderen, abortus, incest, geaardheid, zelfmoord).

 

​Werkwijze:

 

Door je hulpvraag via een systemische opstelling letterlijk neer te zetten in een ruimte, wordt de onbalans in je systeem vaak helder zichtbaar. Het neerzetten van de (familie)opstelling gebeurt met behulp van representanten of via plaatsankers. Vaak is één opstelling al voldoende om weer vooruit te kunnen. Heb je een vraag, neem deze dan mee naar de familieopstelling. Heb je geen vraag of wil je eerst eens ervaren of dit wel bij je past, dan ben je ook van harte welkom. Je kunt dan als representant deelnemen aan een familieopstelling. Als representant ben je net zo waardevol als iemand die een vraag inbrengt. Door geen onderscheid te maken tussen de vraagsteller en representant, ontstaat er een meer natuurlijke flow gedurende de dag, waarbij er ruimte is voor meerdere vragen en voor dat wat zich spontaan aandient. Vaak is deelname aan de opstelling van een ander als een spiegel voor je eigen patronen en kom je daardoor ook tot inzichten voor jezelf.

Er is ruimte voor maximaal  7 vraagstellers en 5 representanten per opstellingendag.
 

De kosten voor deelname aan een familieopstellingdag bedragen 
 

 • Vraagsteller:   € 125,- 

 • Representant: € 65,-

Themadagen : € 145,-

  

 • 1   juni paarden opstellingendag 

 • 22 juni familieopstellingendag 

 • 7 september opstellingendag mannen 

 • 5 oktober familieopstellingendag 

 • 2 november dochter/vader dag 

 • 3-daagse opleiding Systemisch Coachen

📌  20,21,27 juni 2024
       10.00-17.00
uur

📍    Roermond

Systemisch coachen is een snelle en effectieve manier om inzicht te krijgen in de 'onderstroom' van problemen. De methode kan dan ook goed worden ingezet om inzicht te geven in de dynamiek binnen een bedrijf of team. Systemisch coachen kan ook helpen om snel door te dringen tot de kern van de hulpvraag van leidinggevenden of ondernemers.

 

Voor werknemers:

 

 • ​met burn-outklachten

 • die niet lekker in hun vel zitten

 • die regelmatig in conflicten terechtkomen

 

Voor teams:

 

 • ​die niet het gevoel hebben een team te zijn

 • die juist de teamspirit willen vergroten

 

Voor ondernemers / zzp’ers / leidinggevenden:

 

 • die eens vanuit een ander perspectief naar hun bedrijfsvoering willen kijken

 • die inzicht willen krijgen in bepaalde problematieken binnen het bedrijf

 

Naast een zakelijk consult biedt ik ook een traject op maat aan. 

Neem contact met mij op om de mogelijkheden en kosten te bespreken.

Een brug maken naar gevoel en lichaam, daar ligt de kracht van mannen. Mannenwerk is een werkvorm waarbij mannen elkaar ontmoeten. Waar met respect, door middel van proceswerk, thema's worden besproken. Mannenwerk gaat om verbinding en het lef hebben om voorbij de schaamte te gaan; om datgene wat er speelt recht in de ogen te kijken. Heeft dit jouw interesse gewekt? Dan ben je van harte uitgenodigd op een familieopstellingsdag voor en met mannen.

 

Invulling van de dag:

 

We gaan met een kleine groep in gesprek over de rol van man (vader) zijn, bespreken persoonlijke thema’s en maken familieopstellingen waarbij “het systeem van man-zijn” en de mannenlijn in jouw familie centraal staan. Wat is je plek als man (vader) binnen het familiesysteem? Sta je wel op de juiste plek en wat kan er gebeuren als dat niet zo is? Het innemen van de juiste plek is essentieel om volop in het leven te kunnen staan. Door middel van de gesprekken en opstellingen krijg je inzicht in dat wat je nog hebt aan te kijken en via praktische oefeningen en ademwerk geef ik je handvaten om hier zelf mee aan de slag te gaan. Naast de diepere gesprekken is er ook ruimte voor humor, ontspanning en samen eten.

Deelname: € 145,- 

Het verbonden ademhalen heeft een enorme impact op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau en laat de levensenergie weer stromen. Alvorens we beginnen met de verbonden ademhaling krijg je inzicht in je hulpvraag doormiddel van een opstelling. Het inzicht uit de opstelling zal tijdens het verbonden ademen op een diepere laag worden aangesproken om het zo kracht bij te zetten. 

Tijdens een individuele adem ervaring  word je je bewust en ervaar je de kracht van je eigen ademhaling. Je voelt hoe je lijf reageert wanneer je volledig bewust en krachtig inademt en door de extra hoeveelheid zuurstof in je lijf kun je in contact komen met vier verschillende niveaus: je fysieke, emotionele, mentale en spirituele bewustzijnsniveau. Je ervaart hoe krachtig en noodzakelijk een goede ademhaling is, hoe je er energie en een gevoel van ruimte door kunt krijgen en hoe je via de juiste ademhaling je sportprestaties kunt verbeteren. Een goede ademhaling is bovendien een detox voor je organen, doordat je lymfesysteem wordt geactiveerd en je afvalstoffen worden afgevoerd. De individuele adem ervaring is geschikt voor iedereen die zich bewust wil worden van zijn of haar ademhaling, die wil leren om op een natuurlijke manier meer energie uit het lichaam te halen of die stress- en burn-outklachten ervaart.

 

​Werkwijze:

 

Het is de bedoeling om via een bepaalde ademhalingstechniek meer zuurstof tot je te nemen. Dit doe je kort gezegd door krachtig tot ⅔ in te ademen en tot ⅓ uit te ademen. Door deze ademhaling op een bepaald ritme en onder begeleiding van muziek te doen, kom je in een flow terecht en beweegt je ademhaling door de vier niveaus. De extra zuurstof (hoge frequentie) zoekt als het ware de lage frequentie (verkleving van cellen) op in je lichaam.

 

Ieder mens heeft weleens een negatieve ervaring meegemaakt. Wanneer je deze ervaring niet kunt uitspreken, kan deze ervaring gaan vastzitten in je lijf en zich als stroop aan je cellen verkleven. Wanneer je cellen meer zuurstof krijgen dan normaal, worden ze groter en ploppen ze open. Op deze manier kan er ruimte ontstaan en kun je een gevoel van opluchting ervaren. Ook krijgen je organen een enorme boost en wordt je lymfesysteem geactiveerd. Afvalstoffen worden afgescheiden en je kunt merken dat je darmen goed aan het werk worden gezet.

 

De kosten voor deelname aan een individuele adem ervaring: € 95,-

 

Datum: op afspraak

Duur : 1,5 uur

Locatie:

Sint Michaëlstraat 4

5935 BL Steyl

Begeleiding: 

Wilbert Rutten

06-20098486 

Relatie consult
Familieopstelling
Zakelijk consult
Mannenwerk
Ademervaring
bottom of page