Systemisch consult 

Systemisch relatie consult 

Soms loopt het binnen een relatie niet zoals je graag zou willen. Liggen de verwachtingen anders en voelt het of je met je rug tegen de muur staat?  Onbegrip, frustratie een gevoel van machteloosheid en hoe nu verder? Als je beide het gevoel hebt dat je uit verbinding bent dan wordt het tijd om er eens serieus mee aan de slag te gaan.

Binnen een gezonde relatie is het een kwestie van geven en nemen en is er respect voor elkaar. Maar wanneer het niet vlotjes verloopt spelen vaak oude patronen een rol. Patronen die je ooit hebt ingezet uit zelfbescherming. Vaak zijn deze patronen te herleiden uit je gezin van herkomst.

 

Omdat je partner uit een ander systeem (gezin van herkomst) komt hebben we op sommige vlakken een andere benadering op bepaalde situaties. We reageren dan vaak vanuit ons eigen perspectief! Hierdoor kunnen er binnen een relatie spanningen ontstaan en is het lastig te achterhalen waardoor dit komt. Systemisch gezien kunnen we allerlei lasten met ons meedragen en deze projecteren we dan op onbewust op onze eigen partner. Deze projecties zorgen voor de nodige onrust en maakt een liefdevolle communicatie onmogelijk. 

Uiteraard zorgt een gevoel van onveiligheid of wantrouwen voor een hele andere dynamiek binnen een relatie.

Wanneer je beide het gevoel hebt dat je in een visuele cirkel terecht bent gekomen en praten niet meer helpt dan kun je overwegen om je relatie eens vanuit een andere invalshoek te gaan benaderen. Vanuit een systemisch perspectief zie je hoe jij je verhoudt tot de ander, tot bepaalde thema’s en situaties.

Werkwijze:

We beginnen met een driegesprek waarbij de relatie en jullie hulpvraag in beeld wordt gebracht doormiddel van een opstelling. Daarna kunnen jullie er voor kiezen om ieder afzonderlijk aan je eigen thema's te gaan werken.
Om uiteindelijke weer vanuit je eigen kracht de relatie aan te gaan. 

Kosten relatie consult: € 125,- 

 

Aanmeldformulier

Wilbert Rutten
Garnizoenweg 3a
5928NA Venlo/Blerick 

Mobiel: 0620098486

E-mail: info@wilbertrutten.nl

kvk: 77107179