top of page

Opstellingendag voor mannen

Een dag vol familieopstellingen waarbij het "systeem van man zijn" centraal staat. 

  • Wat is je plek als man (vader) binnen het familiesysteem

  • Sta je wel op de juiste plek en wat kan er gebeuren als dat niet zo is 

  • Hoe sta je tegenover je eigen mannelijkheid en ander mannen

  • Leren om je mannelijke kracht om te buigen naar meer zachtheid en natuurlijke daadkrachtJe vader is de belangrijkste persoon in je leven van wie je kunt leren om man te zijn.
Hoe jij de relatie met je vader ook ervaart kan bepalend zijn hoe jij tegen je eigen mannelijkheid en andere mannen aankijkt.

De natuurlijke daadkracht, het stellen van doelen en verantwoordelijkheid nemen horen bij mannelijkheid, en dat leer je van je vader. Het kan zijn dat je vader om welke reden dan ook niet voldoende aanwezig is geweest in je leven.

De afwezige vader manifesteert zich vaak in bewijsdrang om maar gezien te worden.
Door het volledig toelaten van je vader kun je weer gebruik gaan maken van de natuurlijke daadkracht.
Om weer de verbinding met hem aan te gaan heb je je moeder nodig!  

Invulling van de dag:
-We gaan in gesprek over de rol van man (vader) zijn
-Opstellingen: familiesysteem, mannenlijn, eigen thema's
-Relatie moeder
-Praktische oefeningen/ ademwerk
-Voldoende ruimte om te ontspannen

Datum: 07-09-2024
Tijd: 10:00 uur tot 16:30 uur
Kosten: € 145,-

Locatie: 

Lichtgarnizoen

Garnizoenweg 3a (kazerneterrein)

Blerick

Begeleider:

Wilbert Rutten

06-20098486 

Ervaringen deelnemers

Hoi Wilbert, ik kijk ook zeker terug op een mooie en waardevolle dag. Ik heb genoten van het samenzijn met alleen mannen en heb hierbij rust en verbinding ervaren. Mij is vooral bijgebleven de wijze van ‘mijn’ familieopstelling, de herkenning van bestaande patronen.

 

Het heeft me nieuwsgierig gemaakt naar m’n opa en kan met meer compassie kijken naar m’n vader. De dag stond in het teken van ervaren en was anders dan andere dagen die ik heb bijgewoond. Die waren ingestoken om de theorie te leren kennen met oefeningen. Hierdoor leek ik iets te missen maar als ik daar nu op terug kijk heb ik er niets aan gemist. En is de ervaring zo speciaal daar hoeft niemand iets over te vertellen.

 

Jouw kundige begeleiding voelt heel vertrouwd en veilig ook toen je op enige moment vroeg of ik het Limburgs goed kon volgen voelde ik me echt gezien. 

Dank voor een bijzondere ervaring! Gr Rob

De dag was zeer zeker intens en werkt(e) nog best lang na bij mij :-)

 

Ik denk dat deze specifieke dagen superwaardevol zijn voor mannen (zoals je al zei kun je sommige dingen alleen daarbij halen). Ik raad het in ieder geval iedereen aan.

 

De dag vond ik top georganiseerd en het programma was erg goed. Ook wel spannend als je niet precies weet wat er gaat gebeuren. Vond ik hierbij eigenlijk juist wel fijn. De aanwezige mannen waren fijne personen en jij deed het zelf gewoon fantastisch Wilbert, ik kan er niets anders van zeggen dan dat ik het heel prettig vond hoe je het aanpakt en doet!

 

Ik heb die dag vooral inzichten mogen opdoen binnen de thema's die bij/in mijzelf spelen. Daarbij heb ik ook een paar keer flink in de spiegel mogen/moeten kijken. Confronterend maar ben er wel super blij mee want dit brengt me weer een paar stappen verder in de reis. Gr Tom

Ik vond het een zeer waardevolle dag waar ik intens van heb genoten en veel van heb geleerd. Daarnaast heb ik mooie mensen mogen ontmoeten.

 

Wat ik vooral geleerd heb is dat je als man op een heel mooie manier verbinding kan leggen met andere mannen. Dat ben ik vanuit mijn opvoeding niet gewend. Ik neem dit gevoel zeker mee in mijn dagelijkse leven.

 

Daarnaast waardeer ik je manier van aansluiten bij de ander. Oordeelloos en liefdevol. Respect hiervoor.

 

Ik zou graag meer van deze dagen willen ervaren. Bijvoorbeeld een cluster van een drietal dagen, met verschillende thema’s. Maar ik snap goed dat dit ook mogelijk moet zijn vanuit jou bedrijf.

 

Dank 🙏 voor de fijne dag. Ik

Zal het zeker aan anderen aanbevelen. Gr Ralf 

Dag Wilbert, 

Ik vond het een fijne dag, die me van alles gebracht heeft. Zeker ook de dagen erna. Vooral de opstellingen in de middag in combinatie met oefeningen in de ochtend die me dichter bij me zelf brachten waren erg waardevol voor mij.

 

Ik heb niet echt dingen gemist, vond het wel jammer dat we niet meer aan de ademoefening zijn toegekomen, dat was iets nieuws voor mij dat ik nog niet ken. En waar jij als ik het goed heb veel mee werkt. Maar dan is dat iets voor een volgende keer denk ik dan maar.  Groet Richard

bottom of page