Systemische opstelling "Waar sta ik"

Door je hulpvraag letterlijk op te stellen, een plek of positie te laten in nemen krijg je inzicht in dat wat er speelt. De ervaring leert dat je kunt zien waar de oorzaak van je hulpvraag vandaan komt. Dat je kunt ervaren dat bijvoorbeeld de oorzaak van een verslaving , ongewenst gedrag of patroon ergens vandaan komt en jij er niets aan kunt doen maar wel kunt veranderen.  

 

Het kan zijn dat je uit zelf bescherming geleerd hebt om bepaalde situaties uit de weg te gaan. Om situaties juist te willen vermijden of acties uit te stellen. Helaas werkt dit afwijzend of uitstellend gedrag maar voor korte duur. Verstandelijk kunnen we het vaak een plek geven maar je lijf zal vroeg of laat reageren. Je kunt letterlijk ziek worden wanneer je blijft vasthouden aan bepaalde patronen. 

Een systemische opstelling geeft je inzicht, een handvat om verder te gaan.

Wat is jouw plek in je relatie,  binnen je gezin, op je werk, bij je vrienden of in de maatschappij?  Maak je er deel van uit of moet je je best doen om er bij te horen. Heb je het gevoel dat je je moet aanpassen of bewijzen. Komt je positie op je werk in gevaar wanneer je besluit om een verandering door te voeren. Wat kan de oorzaak zijn van een verslaving of ongewenst gedrag of patroon. Een systemische opstelling kan meer inzicht geven hoe je letterlijk tegenover een bepaalde situatie of persoon staat. 

Wil je vanuit een ander perspectief naar je hulpvraag kijken dan is een systemische opstelling zeker de moeite waard.

Ervaringen van deelnemers: 

Wilbert Rutten
Hoverhofweg 7
5926RC (Hout-Blerick) Venlo

Tel.: 0773968574
Mobiel: 0620098486

E-mail: info@wilbertrutten.nl

kvk: 58621830