Is er wel behoefte bij mannen om zich persoonlijk te ontwikkelen?

Is er wel behoefte bij mannen om zich persoonlijk te ontwikkelen?


Dit vraag ik me wel eens vaker af. Vrouwen zijn volop bezig met persoonlijke ontwikkeling waarbij het thema vrouw zijn centraal staat. Maar hoe zit dat dan bij ons mannen? Zijn wij zo selfmade dat we het niet nodig hebben om over ons gevoel te praten? Ik kan me niet voorstellen dat het vroegtijdig afscheid moeten nemen van een vader of moeder door een scheiding of overlijden geen rol speelt in het leven van een man. Dat seksueel misbruik of mishandeling geen invloed heeft binnen een relatie. Dat agressie en woede nooit ter sprake mag worden gebracht. Dat daders van pesterijen en slachtoffers niet eens gehoord willen worden of stukgelopen relaties en familieconflicten alleen moet worden gedragen.


Is er wel behoefte aan openheid en kwetsbaarheid en willen mannen niet weten welke plek ze nu eigenlijk innemen in deze maatschappij? Hoe doen wij mannen dat, dat het lijkt dat we het niet nodig hebben. Dat sommige, ware kunstenaars zijn in het verbloemen van hun gevoel.


Gelukkig is niets is wat het lijkt………..het kan wel degelijk en er is zeker behoefte om eens open en eerlijk van man tot man in gesprek te gaan. Gelukkig openen steeds meer mannenharten zich voor hun verdriet en eenzaamheid en is er niet langer meer een gevoel van schaamte. Het kan en het raakt me keer op keer wanneer een man zich openstelt en hulp durft te vragen.


Hoe je hulp vraagt en bij wie je dat doet maakt mij niets uit, als je het maar doet wanneer je voelt dat het nodig is. Wanneer je lijf en omgeving aangeeft dat de grens is bereikt. Praat, deel en uit dat wat je dwars zit en waar je behoefte aan hebt. Vele mannen gingen je voor, het helpt echt!


Wat mij geholpen heeft is Mannenwerk en familieopstellingen. Mannenwerk is een werkvorm waarbij mannen elkaar ontmoeten. Waarbij open en met respect door middel van proceswerk thema's worden besproken. Mannenwerk gaat om verbinding en het lef hebben om voorbij de schaamte te gaan en om dat wat er speelt aan te kijken. Familieopstellingen geven je zoveel inzicht dat je niet meer anders kan dan volop in het leven te staan!RECENTE BERICHTEN